dc.contributor.advisor |
Банзрагч, Нандин-Эрдэнэ |
|
dc.contributor.author |
Магсар, Сэлэнгэ |
|
dc.date.accessioned |
2017-10-07T03:44:58Z |
|
dc.date.available |
2017-10-07T03:44:58Z |
|
dc.date.issued |
2017-10-07 |
|
dc.identifier |
Мастер |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://repository.ufe.edu.mn/handle/8524/804 |
|
dc.description.abstract |
Сүүлийн хэдэн арван жилд архины зохисгүй хэрэглээ хөгжингүй орнуудад аажмаар буурч, харин хөгжиж буй орнуудад нэмэгдэн, үүний улмаас дэлхий даяар жил бүр 3.3 сая (нийт нас баралтын 5.9%) хүн нас барж байгаа нь дэлхийн хэмжээний өвчний дарамтын 5.1%, цаг бусын нас баралтын 3.2 хувийг эзэлж байна. Түүнчлэн, архи хэтрүүлэн хэрэглэснээс хүн дунджаар амьдралынхаа 29 жилийг алддаг, эдийн засгийн хор хохирол нь ДНБ-ийн 0.45-5.44 хувьтай тэнцдэг болохыг ч мөн тодорхойлжээ.
Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв (НЭМҮТ)-ийн 2013 онд тайлагнасан “Халдварт бус өвчний нийтлэг эрсдэлт хүчин зүйл” судалгаанаас харахад архи, согтууруулах ундаа хэрэглэгч эрэгтэйчүүдийн 70.8%, эмэгтэйчүүд 40.8% нь согтууруулах ундааг хэтрүүлэн хэрэглэдэг гэжээ. |
en_US |
dc.subject |
нийгмийн маркетинг, нийгмийн эрүүл мэнд, архины хэрэглээ, согтууруулах ундаа, хэтрүүлэн хэрэглэлт, стандарт хэрэглээ, |
en_US |
dc.subject |
нийгмийн эрүүл мэнд |
en_US |
dc.subject |
архины хэрэглээ |
en_US |
dc.subject |
согтууруулах ундаа |
en_US |
dc.subject |
хэтрүүлэн хэрэглэлт |
en_US |
dc.subject |
стандарт хэрэглээ |
en_US |
dc.subject |
мастерын ажил |
en_US |
dc.title |
Согтууруулах ундааг хэтрүүлэн хэрэглэх зан төлвийг нийгмийн маркетинг ашиглан бууруулах боломжууд |
en_US |
ife.Мэргэжил.Нэр |
Бизнесийн менежмент |
|
ife.Мэргэжил.Индекс |
E340100 |
|
ife.Зэрэг |
Мастер |
|