СЭЗИС - Бүтээлийн сан

Дотоодын йогурт бүтээгдэхүүн хэрэглэгчийн зан төлөвийн судалгаа

Товч мэдээллийг харах

dc.contributor.advisor Тэрбиш, Алтангэрэл
dc.contributor.author Батмагнай, Нарантуяа
dc.date.accessioned 2023-06-19T10:14:48Z
dc.date.available 2023-06-19T10:14:48Z
dc.date.issued 2023-06-19
dc.identifier Бакалавр en_US
dc.identifier.uri http://repository.ufe.edu.mn:8080/xmlui/handle/8524/3480
dc.description.abstract Уг судалгааны ажлыг хийхдээ тараг биш йогурт бүтээгдэхүүний хэрэглэгчийн зан төлөвийн судалгаа хийсэн болно. Тараг, йогурт хоёр тусдаа ойлголт юм. Гадаадын “yogurt” гэх үг нь Монгол хэл уруу орчуулагдахдаа тараг хэмээн нэрлэдэг нь хүмүүсийг төөрөгдүүлдэг. Харин нэмэлт жимс, хүнсний ногоо болон амин дэмээр баялаг таргийн төрлийн бүтээгдэхүүн буюу йогурт гэж тодорхойлсон. Дотоодын йогурт хэрэглэгчийн хандлагыг тодорхойлж, шийдвэр гаргалтад нөлөөлөгч хүчин зүйлс , хэрэглэдэг давтамжийг тодорхойлох зорилготойгоор хэрэглэгчийн зан төлөвтэй холбоотой онолын төрөл бүрийн мэдээллүүдийг судалсан ба дотоод болон гадаадын судлаачдын боловсруулсан судалгааны ажлуудтай танилцан, хэрэглэгчдийн шийдвэр гаргалтад нөлөөлж буй хүчин зүйлсийг тодорхойлсон болно. Мөн эрүүл хүнсний бүтээгдэхүүний худалдан авах зан төлөвийг судалж, олон улс болон дотоодын йогуртан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн үүсэл хөгжил, өнөөгийн нөхцөл байдал, өсөлт хөгжил зэргийг судалсан. Мөн дотоодын йогурт бүтээгдэхүүн хэрэглэгчид төвийг сахисан, эрүүл мэндийг эрхэмлэгч, хянуур гэсэн ялгаатай 3 сегментэд хуваагдсан ба түүн дээр дүн шинжилгээ хийн дүгнэлт, санал зөвлөмж боловсруулсан. en_US
dc.subject Үндэсний үйлдвэрлэл, йогурт бүтээгдэхүүн, хэрэглэгчийн зан төлөв en_US
dc.title Дотоодын йогурт бүтээгдэхүүн хэрэглэгчийн зан төлөвийн судалгаа en_US
ife.Мэргэжил.Нэр D380105
ife.Мэргэжил.Индекс D340500
ife.Зэрэг Бакалавр


Энэ бүтээлд байгаа файлууд

Энэ бүтээл нь дараах бүрдэлд гарч ирнэ.

Товч мэдээллийг харах