dc.contributor.advisor |
Сүхбаатар, Бямбахорлоо |
|
dc.contributor.author |
Дагвадорж, Солонго |
|
dc.date.accessioned |
2018-06-20T07:01:18Z |
|
dc.date.available |
2018-06-20T07:01:18Z |
|
dc.date.issued |
2018-06-20 |
|
dc.identifier |
Мастер |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://repository.ufe.edu.mn/handle/8524/980 |
|
dc.description.abstract |
Энэхүү судалгааны ажлаар Монгол улсын хэмжээнд үйл ажиллагаа явуулж буй хүнсний үйлдвэрүүдэд шинэ бүтээгдэхүүнийг зах зээлд нэвтрүүлэхтэй холбоотой тулгарч буй өртгийн удирдлагын асуудлуудыг шийдвэрлэхэд чиглэсэн бүтээгдэхүүний өртөг бүрдэлтийн шинжилгээний жишиг загварыг санал болгож дүгнэлт гарган, хэрэгжүүлэхэд чиглэгдсэн санал зөвлөмжийг боловсруулав. Судалгааны ажил нь шинэ бүтээгдэхүүний өртгийг байгууллагын хэтийн зорилго, стратегидаа нийцүүлэн удирдах асуудалд чиглэсэн. Судалгааны обьект нь Монгол улсад үйл ажиллагаа явуулж буй жижиг, дунд хүнсний үйлдвэрүүд бөгөөд судлагдахуун нь шинэ бүтээгдэхүүний өртөг тооцох, төлөвлөх, удирдах үйл явц болно. Үйлдвэрлэлийн өртгийн удирдлагыг сайжруулсанаар салбарын цаашдын хөгжилд түлхэц болох нь судалгааны ажлын үндсэн зорилго юм. |
en_US |
dc.subject |
Өртөг, зардал, үнэ цэнэ, өртөг тооцох, өртөг бүрдэлт, өртөг төсөвлөх, өртгийг хянах, өртгийг удирдах, амьдралын мөчлөг, зорилтот өртөг, кайзен |
en_US |
dc.subject |
зардал |
en_US |
dc.subject |
үнэ цэнэ |
en_US |
dc.subject |
өртөг тооцох |
en_US |
dc.subject |
өртөг төсөвлөх |
en_US |
dc.subject |
өртгийг хянах |
en_US |
dc.subject |
өртгийг удирдах |
en_US |
dc.subject |
амьдралын мөчлөг |
en_US |
dc.subject |
зорилтот өртөг |
en_US |
dc.subject |
мастерын ажил |
en_US |
dc.title |
Шинэ бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн өртөг бүрдэлтийн шинжилгээ /Жижиг, дунд хүнсний үйлдвэрлэлийн жишээн дээр/ |
en_US |
ife.Мэргэжил.Нэр |
Нягтлан бодох бүртгэл |
|
ife.Мэргэжил.Индекс |
E341400 |
|
ife.Зэрэг |
Мастер |
|