СЭЗИС - Бүтээлийн сан

Сүүний салбарын өрсөлдөх чадварын зарим асуудлууд сайжруулах арга зам

Товч мэдээллийг харах

dc.contributor.advisor Эрдэнэбал, ОДОНТАМИР
dc.contributor.author Чулуун-Эрдэнэ, Болор
dc.date.accessioned 2017-01-12T10:07:47Z
dc.date.available 2017-01-12T10:07:47Z
dc.date.issued 2017-01-12
dc.identifier Мастер en_US
dc.identifier.uri http://repository.ufe.edu.mn/handle/8524/574
dc.description.abstract Сүүний нөөц байгаа боловч үйлдвэрлэл улирлын чанартай, өрхийн гар ажиллагаатай үйлдвэрлэл давамгайлсаар байна. Сүү бэлтгэн нийлүүлэх тогтолцоо алдагдаж, сүүг үйлдвэрлэлийн түвшинд 10 %-тай боловсруулж байна. Монгол улсын хүн амын талаас илүү хувь нь хот суурин газар амьдарч, хүн амын 65 хувийг 35 хүртэлх насны залуучууд эзэлж байгаа нь органик сүү, тараг, зайрмаг, аарц зэрэг боловсруулж савласан сүүн бүтээгдэхүүний хэрэглээ нэмэгдэх үндэслэл болох хэдий ч зах зээлд импортын сүү, сүүн бүтээгдэхүүн зонхилж байгаагаас хотын хүн ам хөдөөгийнхөөс 2.5-3.7 дахин бага сүү хэрэглэж байна. Судалгааны ажлын зорилго нь Монгол улсын сүүний салбарын өрсөлдөх чадварын зарим асуудлыг судалж, тэдгээрийг сайжруулах арга замыг тодорхойлоход оршино. en_US
dc.subject Сүүний салбар en_US
dc.subject салбарын өрсөлдөх чадвар en_US
dc.subject сүүний нөөц en_US
dc.subject өрхийн гар ажиллагаатай үйлдвэрлэл en_US
dc.subject мастерын ажил en_US
dc.subject сүү бэлтгэн нийлүүлэх en_US
dc.subject тараг, зайрмаг, аарц en_US
dc.title Сүүний салбарын өрсөлдөх чадварын зарим асуудлууд сайжруулах арга зам en_US
ife.Мэргэжил.Нэр Менежментийн санхүүгийн
ife.Мэргэжил.Индекс E340400
ife.Зэрэг Мастер
ife.Диплом.Зөвлөх Батчулуун, Бүжинлхам


Энэ бүтээлд байгаа файлууд

Энэ бүтээл нь дараах бүрдэлд гарч ирнэ.

Товч мэдээллийг харах