dc.contributor.advisor |
Ганбаатар, Сарангэрэл |
|
dc.contributor.author |
Нацагдорж, Бадамсүрэн |
|
dc.date.accessioned |
2022-06-16T05:58:12Z |
|
dc.date.available |
2022-06-16T05:58:12Z |
|
dc.date.issued |
2022-06-16 |
|
dc.identifier |
Бакалавр |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://repository.ufe.edu.mn:8080/xmlui/handle/8524/2756 |
|
dc.description.abstract |
Хэдхэн жилийн өмнөх НӨАТ-н хувь хэмжээний дэлхий дахины мэдээллийг
одоогийнхтой харьцуулахад асар их өөрчлөгдөх дийлэнх улсууд олон хувь хэмжээгээр (хамгийн ихдээ 8 төрлийн хувь хэмжээгээр ногдуулдаг улс байв) ногдуулдаг болсон ба нэмэгдсэн өртгийн албан татвар нь тогтвортой төсвийн орлого хэвээр байсаар байна. НӨАТ-н хувь хэмжээг бууруулснаар инфляцийг шууд бууруулж чадахгүй. Улс орнууд татварын хувь хэмжээг оновчтой тогтоохыг бүх цаг үед хичээсээр иржээ. Манай улсын нэг хүнд ногдох сарын дундаж хүнсний бүтээгдэхүүний хэрэглээнд ногдох бүтээгдэхүүнээс цагаан будаа, ургамлын тосыг сонгож хэрэглээ болон НӨАТ-н орлогод үзүүлэх нөлөөллийг судалсан болно. |
en_US |
dc.subject |
Нэмэгдсэн өртгийн албан татвар, бууруулсан хувь хэмжээ, хувь хэмжээний өөрчлөлт, өргөн хэрэглээний бараа, татварын орлого, өрхийн богино хугацааны зардал, дотоодын нийт бүтээгдэхүүн, инфляцийн түвшин |
en_US |
dc.title |
Нэмэгдсэн өртгийн албан татварын ялгаатай хувь хэмжээг нэвтрүүлэх боломж |
en_US |
ife.Мэргэжил.Нэр |
Нягтлан бодох бүртгэл |
|
ife.Мэргэжил.Индекс |
D341400 |
|
ife.Зэрэг |
Бакалавр |
|
ife.Диплом.Зөвлөх |
Чимэдгочоо, Өнөржаргал |
|