СЭЗИС - Бүтээлийн сан

Сүүний үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх боломжийг тодорхойлох нь

Товч мэдээллийг харах

dc.contributor.advisor Дагиймаа, Түвшинжаргал
dc.contributor.author Пүрэвцэрэн, Агваан
dc.date.accessioned 2021-12-28T07:20:25Z
dc.date.available 2021-12-28T07:20:25Z
dc.identifier Мастер en_US
dc.identifier.uri http://repository.ufe.edu.mn:8080/xmlui/handle/8524/2620
dc.description.abstract Энэхүү судалгаа нь Монгол улсын сүүний үйлдвэрлэлийн бэрхшээл, хэтийн төлөвийг судлах зорилготой юм. Судалгааг Монгол улсын аймгуудаас авч хийсэн. Орон нутгийн засаг захиргаа тус бүрээс сүүний фермерүүдийг магадлал ашиглан сонгосон бөгөөд судалгааг жижиг саалийн фермерүүдийн хөндлөн огтлолын судалгаа, сүүний хоршоодын тооллогын загвараар хийсэн болно. Орон нутагт цагаан идээ үйлдвэрлэхэд тулгарч буй гол бэрхшээл бол тэжээлийн хомсдол, тэжээлийн өндөр өртөг, өвлийн хүйтэн улирал зэргээс шалтгаалан сүүний хэрэгцээний улирлын байдал, зээлийн хүртээмж, сүүн бүтээгдэхүүнийг өргөжүүлэх, тэжээл бэлтгэх газар хангалтгүй, зохиомол хээлтүүлгийн асуудал, усны хомсдол байна. Судалгааны талбайд хот суурин газрын болон хот суурин газрын өмнөх сүүний үйлдвэрлэл давамгайлж байв. Судалгааны бүс дэх сүүний зах зээлд албан бус маркетингийн системийг ашигладаг. Судалгааны талбайд хурдан хотжилт, хүн амын өргөн өсөлт, нийгмийн амьдралын түвшин, малын эрүүл мэндийн үйлчилгээ, зохиомол хээлтүүлэг, сунгалт, сургалтын үйлчилгээ зэрэг боломжууд байв. Тиймээс сүүний нийлүүлэлтийг сайжруулах, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгч, хоршоодыг дэмжих, зээл, газар, ус, тэжээл гэх мэт үйлчилгээний хүртээмжийг сайжруулах тал дээр сүүний үйлдвэрлэлийг сайжруулахын тулд зохих анхаарал хандуулах ёстой. en_US
dc.subject Сүү, сүүний үйлдвэрлэл, нийлүүлэлтийн гинжин хэлхээ, ХАА-н салбар, санхүүжилт en_US
dc.title Сүүний үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх боломжийг тодорхойлох нь en_US
ife.Мэргэжил.Нэр Бизнесийн менежмент
ife.Мэргэжил.Индекс E340100
ife.Зэрэг Мастер


Энэ бүтээлд байгаа файлууд

Энэ бүтээл нь дараах бүрдэлд гарч ирнэ.

Товч мэдээллийг харах