СЭЗИС - Бүтээлийн сан

НООЛУУРЫН САЛБАРЫН ӨРСӨЛДӨХ ЧАДВАРЫГ ӨРТӨГ БУУРУУЛАХ АРГААР САЙЖРУУЛАХ НЬ

Товч мэдээллийг харах

dc.contributor.advisor Жамсрандорж, Дэлгэрсайхан
dc.contributor.author Болдбаатар, Очгарьд
dc.date.accessioned 2019-06-13T04:39:28Z
dc.date.available 2019-06-13T04:39:28Z
dc.date.issued 2019-06-13
dc.identifier Мастер en_US
dc.identifier.uri http://repository.ufe.edu.mn/handle/8524/1338
dc.description.abstract Монгол улс дэлхийн нийт түүхий ноолуурын 40 хувийг дангаар хангаж байна. Хэдий түүхий ноолуурын 40 хувийг дотоодын малчид хөдөлмөрчид 27,3 сая ямаан сүргийг ашиглан дангаар хангаж чадаж байгаа боловч бид ноолуурныхаа 72.1 хувийг угааснаар, 10.5 хувийг самнасан байдлаар 7.4 хувийг ээрмэл утас, 10 орчим хувийг нэхмэл болон сүлжмэл бэлэн бүтээгдэхүүн байдлаар экспортлож байгаа нь дотоодын ноолуурны салбарын нэмүү өртөг бүтээж байгаа хувь хэмжээ нийт түүхий ноолууртай харьцуулхад хангалтгүй байгаа нь харагдаж байна. Иймээс ноолуур үйлдвэрлэлийн салбарын өрсөлдөх чадварыг дээшлүүлэхийн тулд үйлдвэрлэлийн процессийн шилжилгээ хийж өртөг бууруулах арга замыг эрэлхийлэн өртгөөр өрсөлдөх чадавхийг сайжруулах шаардлагатай байна. en_US
dc.subject Ноолуур en_US
dc.subject өрсөлдөх чадвар, өртөг, ноолуурын салбар en_US
dc.title НООЛУУРЫН САЛБАРЫН ӨРСӨЛДӨХ ЧАДВАРЫГ ӨРТӨГ БУУРУУЛАХ АРГААР САЙЖРУУЛАХ НЬ en_US
ife.Мэргэжил.Нэр Бизнесийн менежмент
ife.Мэргэжил.Индекс E340100
ife.Зэрэг Мастер


Энэ бүтээлд байгаа файлууд

Энэ бүтээл нь дараах бүрдэлд гарч ирнэ.

Товч мэдээллийг харах