СЭЗИС - Бүтээлийн сан

Хүнсний мөөг үйлдвэрлэх бизнес төлөвлөгөө

Товч мэдээллийг харах

dc.contributor.advisor Шагдар, Эрдэнэбуян
dc.contributor.author Даваасүрэн, Загдсүрэн
dc.date.accessioned 2019-04-25T10:28:15Z
dc.date.available 2019-04-25T10:28:15Z
dc.date.issued 2019-01-20
dc.identifier.uri http://repository.ufe.edu.mn/handle/8524/1271
dc.description.abstract Өнөөгийн Монгол улсын ДНБ нь өсөлт маш доогуур байгаа нь бидний ирээдүйн амьдрах нөхцөл болон амьжиргааны төвшинд сөрөг нөлөөтэй нь хүн болгонд илэрхий байна. Монгол улсад жижиг дунд үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх шаардлагатай байгааг төр засаг байнга мэдээлэлж байгаа бөгөөд жижиг дунд бизнесийг хөгжүүлэхийн тулд тусламж туслалцаа үзүүлж байна. Монгол улсад импортоор маш их хэмжээний хүнсний бүтээгдэхүүн орж ирж байгаа бөгөөд үүний нэгэн жишээ бол хүнсний мөөг юм. Хүнсний мөөг нь хүний биед хэрэгтэй 18 төрлийн аминдэм агуулдаг. Сүүлийн жилүүдэд ресторан зоогийн газрууд хоолны жордоо цагаан болон бор мөөгийг өргөнөөр хэрэглэж байгаатай холбогдуулан иргэдийн хүнсний мөөгний хэрэглээ нэмэгдэж үүнийг дагаад хүнсний зах, дэлгүүрүүдээр мөөгний худалдаа өргөжин тэлж, хувь хүмүүс мөөгний жижиг үйлдвэрлэл эрхэлж эхэлж байна. Хүнсний мөөгний үйлдвэрлэл явуулахад шаардлагатай гадаад болон дотоод орчны судалгаа хийж, байгууллагын стратеги төлөвлөлт, маркетингийн төлөвлөлт, үндсэн үйл ажиллагаа, хүний нөөц, санхүүгийн төлөвлөгөө боловсруулан үйл ажиллагаа явуулахад шаардлагатай бизнес төлөвлөгөө боловсруулсан болно. en_US
dc.subject Бизнес төлөвлөгөө en_US
dc.title Хүнсний мөөг үйлдвэрлэх бизнес төлөвлөгөө en_US
ife.Мэргэжил.Нэр Бизнесийн менежмент
ife.Мэргэжил.Индекс D340100
ife.Зэрэг Бакалавр
ife.Диплом.Зөвлөх Ганболд, Сайнбилэг


Энэ бүтээлд байгаа файлууд

Энэ бүтээл нь дараах бүрдэлд гарч ирнэ.

Товч мэдээллийг харах